Backpacken in Europa – de top 5 zomerbestemmingen

Geplaatst op: 26 juni 2017 - Reageren?

Heb je er ooit over nagedacht om voor langere tijd naar het buitenland te gaan? Dan is backpacken een hele mooie optie. Bij backpacken denken veel mensen al snel aan uren lang lopen met een rugzak die groter is dan de persoon die hem draagt. Dit is meestal geen reëel beeld van de werkelijkheid. Wat is backpacken dan wel? Backpacken is simpelweg lowbudget rondreizen met een rugzak, om op deze manier de mooiste plekjes van de wereld te bewonderen.

Welke manier van backpacken je ook kiest, Europa heeft veel moois te bieden. Je bent verzekerd van een onvergetelijke reis. Of je nu een natuurliefhebber bent, culinair wilt genieten, los wilt gaan in extreme sporten, indrukwekkende plekken wilt bezoeken, genieten aan het strand en in de zon of fanatiek de geschiedenis wilt induiken. In Europa is werkelijk alles mogelijk! Als je eenmaal hebt besloten dat je het avontuur aan wilt gaan, moet je beslissen waar de reis begint. Om je reis uit te stippelen is het allereerst belangrijk dat je op papier zet wat je graag wilt.

Wat is je doel en wat voor soort reis wil je gaan maken? Oriënteer je pas daarna op verschillende landen. In Europa heb je de mogelijkheid om zowel met je eigen auto te reizen, als per boot, vliegtuig, trein, camper, metro en/of de bus. Omdat de keuze misschien lastig is, hebben wij de top 5 backpack zomerbestemmingen voor je op een rijtje gezet:

1. Azoren – Groene eilanden én walvissen
De nummer één bezienswaardigheid van de Azoren is de natuur. Ruige kusten, kratermeren, vulkanische activiteiten, bossen en zandstranden wisselen elkaar af. Daarnaast is het één van de beste plekken in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten. Naast de mooie natuur vind je er ook gezellige dorpjes, pittorekse vissersplaatsjes en koloniale kerkjes.
­Beste reistijd: juni/juli/augustus

2. Ierland – Ruige natuur en gezellige pubs
Cultuur en natuur gaan hand in hand tijdens een rondreis in Ierland. Woeste golven die uiteenslaan op de kliffen, intense groene heuvels, geheimzinnige meren, ruïnes vol legendes en niet te vergeten de bekende pubs waar je je tot in de kleine uurtjes kunt vermaken.
Beste reistijd: mei en september

3. IJsland – Watervallen en kleurrijke gebouwen
Ijsland is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Het is een uniek land met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen, zoals het Noorderlicht. Wil je een dag heerlijk ontspannen? Breng dan een bezoek aan de Blue Lagoon waterbronnen, waar je de hele dag kunt genieten van het hete blauwe water.
Beste reistijd: mei en september

4. Griekenland – Olijfbomen en parelwitte stranden
Eilandhoppen doe je in Griekenland. Santorini, Kreta en Mykonos zijn de meest bezochte eilanden. Griekenland is een land met indrukwekkende kustlijnen, een veelzijdige cultuur, prachtige stranden, vriendelijke mensen, heerlijk eten en een rijke historie. Zeker weten dat je je daar gaat vermaken.
Beste reistijd: mei t/m juni en september

5 redenen waarom je moet gaan backpacken
1. Om iets totaal anders te ervaren dan je gewend bent
2. Om een nieuw perspectief op het leven te krijgen
3. Om verlost te zijn van de (sociale) druk en routines
4. Om nieuwe mensen te ontmoeten
5. Om bepaalde dingen een ‘plekje’ te geven

5. Italië – Cultuur, romantiek en passie
Bella Italia! En behalve die knappe Italianen en pizza’s zijn er nog genoeg andere redenen waarom Italië genieten is. Italië staat bekend om haar heerlijke keuken en mooi weer. Daarnaast heeft Italië een rijk cultureel verleden. Het land kent schitterende bouwkunst, zoals de Romaanse toren in Pisa, de Gotische dom in Florence en het Dogenpaleis in Venetië.
Beste reistijd: april t/m juni en september en oktober

Backpacken in Europa – de top 5 zomerbestemmingen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *