Het hippe Kopenhagen: 
Stijlvolle stad met een eigenzinnig randje

Geplaatst op: 25 december 2016 - Reageren?

Sinds kort kunt u vanuit Groningen vliegensvlug naar het hippe Kopenhagen vliegen. Een bezoek aan de hoofdstad van Denemarken is zeker de 
moeite waard. INSIDE magazine 
geeft u enkele tips!

Ontdek de stad per fiets
Op veel manieren lijkt Kopenhagen op onze hoofdstad Amsterdam. De stad heeft veel grachten en is al meerdere malen uitgeroepen tot ’s werelds beste fietsstad. Als de gedachte van het fietsen door een drukke hoofdstad u afschrik hebben we een geruststelling voor u: in tegenstelling tot fietsers in onze hoofdstad, houden de Denen zich keurig aan de verkeersregels en stoppen ze netjes voor een rood verkeerslicht. Een echte aanrader is het dan ook om de stad per fiets te verkennen. Er zijn talloze fietsverhuurders te vinden verspreid door de stad. Wilt u goedkoper uit zijn, leen dan een gratis stadsfiets.

Copenhagen Card
Reist u liever met het openbaar vervoer, dan is het de moeite waard om een Copenhagen Card aan te schaffen. Met deze kaart kunt u gratis gebruik maken van de trein, tram, metro, bus en zelfs de boot. Daarnaast verschaft de Copenhagen Card u gratis toegang tot allerlei musea en bezienswaardigheden. Reist u met kinderen dan is een bezoek aan The National Aquarium een aanrader. Het is het grootste aquarium van Noord-Europa waar u een onderwaterrondreis over heel de wereld kunt maken. Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan the Charlottenborg Exhibition Hall waar verschillende Deense en internationale tentoonstellingen van hedendaagse kunst en architectuur te bewonderen zijn.

Eten, drinken én shoppen
Een trendy stad kan tegenwoordig niet meer zonder markthal en ook in Kopenhagen zijn ze te vinden. Torvehallerne is de grootste. U kunt er heerlijk lunchen en een goed glas wijn drinken. Torvehallerne bestaat uit twee grote glazen hallen gevuld met meer dan zestig marktkramen. Een van de hipste wijken van de stad is de brugwijk Vesterbro. Wanneer u wilt winkelen bent u in deze wijk aan het juiste adres. De drukke winkelstraat Vesterbrogade heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer.

“Mooie gebouwen, een fraai pretpark, één van de langste winkelstraten ter wereld, gezellige buurten én culinaire restaurants.”

Beste restaurant ter wereld
Wist u dat het beste restaurant ter wereld zich in Kopenhagen bevindt? Waarschijnlijk heeft u al eens gehoord van de naam Noma. Een tafel reserveren in dit exclusieve sterrenrestaurant is niet eenvoudig, want het telt slechts twaalf tafels. Wie het lukt een plekje te bemachtigen wacht een bijzondere culinaire ervaring. Noma is al vier keer bekroond met de titel Beste restaurant ter wereld en telt twee Michelinsterren. Chef-kok René Redzepi werkt met louter lokale ingrediënten, voor gasten is het dan ook altijd een verrassing wat er op de menukaart staat: Vanwege het aanbod van lokale ingrediënten staan sommige gerechten maar enkele dagen op de kaart.

Kopenhagen is hip en historisch tegelijkertijd. De stad heeft mooie gebouwen, een fraai pretpark, één van de langste winkelstraten ter wereld, gezellige buurten én culinaire restaurants. De hoofdstad van Denemarken is een absolute must see.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *