UITmarkt Emmen, 7 t/m 10 september 2017

Geplaatst op: 30 juni 2017 - Reageren?

Proef, beleef en geniet tijdens de UITmarkt Emmen. In het weekend van 7 tot 10 september kun je kennismaken met kunst en cultuur in Emmen. Vier dagen lang voorproeven tijdens een bruisende opening van het culturele seizoen. Alle culturele organisaties in Emmen laten zien wat zij het komende seizoen te bieden hebben: voor kinderen, (groot)ouders, jongeren, sfeerproevers, liefhebbers van cultuurhistorie, film, theater en concerten.

Veelzijdig programma op diverse locaties en podia in Emmen centrum
Op verschillende locaties komen alle cultuursmaken voorbij: podiumkunsten, film & media, beeldende kunst, erfgoed en literatuur. Donderdag begint het evenement met een openlucht film. Vrijdag en zaterdag staan diverse podia in het centrum van Emmen waar landelijk bekende artiesten optreden, van pop tot klassiek, maar waar ook lokaal talent gespot kan worden. Veelbelovende provinciale acts presenteren hun muzikale kunsten aan het publiek. Zaterdag wordt er flink uitgepakt op het Kidsplein, de UITmarkt en het ATLAS Theater. Lokale culturele instellingen zetten de deuren open of presenteren zichzelf op een andere wijze tijdens de UITmarkt. Bovendien wordt in hetzelfde weekend door andere partijen Drentsch Peil XL, het 15e Shanty & Seasong Festival en de StadsBBQ georganiseerd. Kortom een veelzijdig programma in Emmen met voor elk wat wils.

Ellen ten Damme op hoofdpodium UITmarkt Emmen
Zaterdag 9 september staat onder meer Ellen ten Damme op het hoofdpodium op het Raadhuisplein. Zij wordt live begeleidt door het Noordpool Orkest, dat de afgelopen jaren een keur van bijzondere artiesten begeleidde en op uniek swingende wijze een groot feest weet te bouwen. Ellen ten Damme is als all round artiest goed bekend op grote podia zoals Carré in Amsterdam. Met haar krachtige stem weet zij haar publiek recht in het hart te raken. Houdt de website en overige media in de gaten voor de totale programmering.

ATLAS Theater
Op 11 oktober staat Ellen ten Damme op het podium van het ATLAS Theater met haar show ‘PARIS-BERLIN’. “Dit concert in het ATLAS Theater is de aanleiding om alleskunner Ellen ten Damme te vragen een preview te geven tijdens de UITmarkt ”, aldus Claudia Zwart, evenement coördinator van UITmarkt Emmen. “Grote artiesten als Douwe Bob, Waylon en Ali B hebben met het Noordpool Orkest gespeeld. De UITmarkt is een voorproefje van het culturele seizoen in Emmen. Met de combinatie Noordpool Orkest en Ellen ten Damme zijn wij ervan overtuigd een top act te hebben geboekt die past bij UITmarkt Emmen.”
Ten Dammes Theater show ‘PARIS-BERLIN’ is een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw. Veel muziek uit de jaren twintig , toen Parijs en Berlijn voorop liepen, maar ook repertoire uit de jaren veertig en vijftig en muziek van nu. Want ‘al gaat alles naar de kloten, laten we dansen en zingen, de liefde en het leven vieren!’ Een perfecte keuze dus voor de UITmarkt.

Emmen UITgelicht
Alles staat in het teken van het thema van UITmarkt Emmen 2017: UITgelicht. Emmen heeft diverse prestigieuze prijzen gewonnen. Het lichtkunstwerk in de Hondsrugtunnel en de inrichting van het Raadhuisplein zijn daar mooie voorbeelden van. UITmarkt Emmen doet daar een schepje bovenop door licht op speelse wijze terug te laten komen in het evenement.

Help mee!
De organisatie zoekt vrijwilligers die zin hebben om bij dit evenement te helpen, zowel in de voorbereiding als bij de uitvoering. Liefhebbers kunnen mailen naar info@uitmarktemmen.nl. Alle activiteiten tijdens UITmarkt Emmen zijn gratis toegankelijk. Houd de website in de gaten voor actuele informatie: www.uitmarktemmen.nl

Comments are closed