Recept: beercan chicken

Geplaatst op: 26 mei 2016 - Reageren?

Bereiding
Drink eerst een slok uit het blikje bier zodat er nog ongeveer twee derde overblijft. Snijd de sjalotten en de knoflookteentjes zonder te pellen in drie stukken en duw deze in de blikjes. Doe hier ook de takjes tijm en bruine basterdsuiker bij. Voeg alle kruiden samen in een kom en meng deze goed door elkaar. Smeer de kippen in met een beetje olijfolie en daarna met de kruidenmix die je hiervoor gemaakt hebt. Het restant van de kruidenmix doe je in de blikjes bier. Schuif de kippen over de blikjes bier. De bovenkant van de kippen stop je dicht met een rode uit. Zet de kippen op het midden van de barbecue die voorverwarmd is tot ongeveer 180℃, en doe de kap dicht. Het duurt ongeveer 45 minuten voordat de kippen klaar zijn. Een grote kip kan zomaar een uur nodig hebben. Als je dan toch aan het wachten bent, kun je mooi je eigen mayonaise en frites maken.

Opmaak
Haal de kippen van de blikjes af, snij de twee kippen door de helft en vecht met je vrienden om het grootste stuk, herhaal dit proces voor frites en mayo. Vergeet de opmaak, direct aanvallen!

Ingrediënten
2 hele kippen
2 donker bier, blikjes van 0,33 ml
2 rode uien
2 sjalotjes
4 knoflookteentjes
2 takjes tijm
100 gram bruine basterdsuiker
2 tl oregano
2 tl chilipoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl ui poeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl gemberpoeder
Zout, peper

TIP!
Gril er een appeltje bij (indirect 15 minuten op 225℃ met wat kaneelpoeder en honing) en je hebt kip, patat en appel(moes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *