Boerenkool
 als superfood


Geplaatst op: 8 januari 2017 - Reageren?

In Nederland kennen we boerenkool met name als oer-Hollands stamppotgerecht, met een kuiltje jus in het midden en een rookworst er bovenop. Maar boerenkool blijkt veel méér dan alleen een stamppot-groente. 
De Amerikanen hebben boerenkool nu ook ontdekt. Over de grens is ‘
onze’ groente zelfs gebombardeerd tot ware superfood.

Waar wij gemiddeld nog geen 1,50 per krop betalen, betalen de Amerikanen soms zelfs het vijf dubbele. Dat boerenkool de stempel superfood heeft gekregen is niet zo opmerkelijk want boerenkool is een van de gezondste groenten ter wereld. Het bevat zelfs zoveel voedingsstoffen dat het, wanneer u het regelmatig eet, uw lichaam tegen veel kwaaltjes beschermd. Eén portie boerenkool bevat maar liefst 26 maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K, zeven keer de hoeveelheid vitamine A en twee keer de aanbevolen hoeveelheid vitamine C.

Om te profiteren van alle bovenstaande gezonde voordelen kunt u boerenkool het beste rauw eten, zo behoudt u alle goede voedingsstoffen. Daarnaast zorgt rauw gegeten boerenkool voor een verzadigd gevoel. Het kan worden gebruikt in salades, zoals in het recept dat u in INSIDE magazine terugvindt, maar u kunt het ook verwerken in een groene smoothie. Gemixt met wat sesamzaadjes en besprenkelt met olijfolie en sojasaus maakt u in een handomdraai knapperige boerenkoolchips in de oven. Naast een degelijke stamppot kunt u er dus ook een lekkere en gezonde snack van maken.

U merkt het: om veel boerenkool binnen te krijgen, 
hoeft u niet iedere avond boerenkoolstamppot te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *