Duurzame sieraden gemaakt van gerecycled koper made By Biek

Geplaatst op: 10 december 2017 - Reageren?

By BIEK maakt duurzame sieraden met een stijlvol, tijdloos design. In het ontwerp en de productie van de sieraden is respect voor het milieu het uitgangspunt. De gebruikte materialen beginnen aan hun tweede leven, dus achter ieder sieraad zit een verhaal.

Eigenwijs
By BIEK is een eigenwijs merk. Ook in de keuze van materiaal. Sieraden gemaakt van roodkoper, die zie je nu eenmaal niet veel. Dat komt misschien omdat het materiaal zelf ook een tikkie eigenwijs is; het doet wat het wil. Bij veel dragen kan het dof en wat donkerder van kleur worden. BIEK: ‘Maar even poetsen met een beetje citroensap en je sieraad kan er weer tegen’. Alles wat BIEK maakt is ambachtelijk vervaardigd, van 100% gerecycled materiaal. Elk stuk is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Zo kunnen je kekke, glimmende oorstekertjes wel gemaakt zijn van de remleidingen van een oldtimer en komt het leertje van je ketting misschien van een oude tas. BIEK: ‘Als het sieraad daarna een nieuwe eigenaar krijgt, kan nieuw leven worden geschonken aan het materiaal én kan het een nieuw verhaal krijgen.’

Gepersonaliseerd
De unieke sieraden van By BIEK kun je personaliseren met een eigen tekst. Hiermee maak je het helemaal je eigen. Geef bijvoorbeeld extra betekenis aan je sieraad door de naam van een kind, trouwdatum bij een jubileum, de naam van een dierbare die je moet missen, of de coördinaten van de geboorteplaats van je geëmigreerde vriendin in het sieraad te laten graveren.

Duurzaam
Van bestelling tot verzending staat iedere stap in het teken van duurzaamheid. Alle materiaal is gerecycled, tot de verpakking aan toe. Ook is BIEK gek op alles wat ambachtelijk is. Zo wordt de vilten verpakking met de hand gemaakt door een textielvormgeefster en is het doosje vervaardigd van gerecycled karton. Dat duurzaamheid en schoonheid elkaar niet in de weg zitten, mag geen verrassing zijn. Je product wordt juist mooier als je weet dat het vervaardigd is met respect voor het milieu. Het uitpakken van een By BIEK sieraad is dan ook een feestje op zich!

Meer informatie op www.bybiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *