Gastvrij genieten bij de Witte Olifant

Geplaatst op: 26 mei 2016 - Reageren?

Een olifant heeft een positieve symbolische kracht. Dinercafé de Witte Olifant is 
vernoemd naar een zeldzame olifant uit Azië met een bijzondere afwijking 
waardoor zijn huid wit ziet. Olifanten zijn intelligente kuddedieren die symbool 
staan voor kracht, samenwerking én geluk. Drie factoren die symbool staan 
voor de bedrijfsvisie van horecaondernemer Jan Braam.

Eind 2013 nam Jan Braam de helft van de aandelen van de Witte Olifant over. De afgelopen jaren hebben Jan Braam en zijn echtgenote Annet Stolte steeds meer eigen identiteit in het dinercafé, dat onderdak vindt in ‘Het Schip’ middenin het winkelhart van Klazienaveen, kunnen leggen. Gastvrijheid staat centraal in de service bij de Witte Olifant en die service zit hem niet alleen in kundig personeel en uitstekend eten. Wie even lekker onbezorgd wil genieten van lunch, koffie, borrel of diner wil dit het liefst doen in een sfeervolle entourage. Begin dit jaar is er dan ook groots verbouwd. De ruime zaak voelt als een grote huiskamer met een moderne en ongedwongen sfeer. Precies het gevoel dat het echtpaar aan gasten wil overbrengen. De sfeer bij de Witte Olifant is laagdrempelig. Iedereen is welkom, ook al komt u alleen.

Het bedienend personeel is enthousiast, betrokken en vriendelijk. ‘Behandel mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden’ is het credo van gastvrouw Stolte. Personeel van het dinercafé zet net dat stapje extra om haar gasten in de watten te leggen. Het echtpaar zet zich met ziel en zaligheid in voor de goedlopende zaak, toch is er altijd tijd voor een praatje. Wie vragen of ideeën heeft kan deze altijd kwijt bij personeel want goede communicatie met de gast leidt tot een betere service en een plezierige beleving. Iedereen is gelijk bij de Witte Olifant, er wordt geen onderscheid gemaakt.

De Witte Olifant heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart waarin vegetariërs zeker niet worden vergeten. Ook kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om een netwerkontbijt te organiseren. De ochtend is een mooi moment van de dag om elkaar inspiratie te geven en op ideeën te brengen en met een netwerkontbijt begint u de dag productief. Voor feesten en partijen biedt het dinercafé ook zeer veel opties. U kunt de gehele eetgelegenheid afhuren voor een besloten feest. Het personeel denkt graag met u mee over de invulling van uw feest, al uw wensen zijn bespreekbaar. Zelf organiseert het dinercafé regelmatig bijzondere evenementen. In samenwerking met boekhandel Bruna werd het literaircafé georganiseerd en dit najaar staat er een klassiek muziekcafé op het programma.

Er wordt zoveel mogelijk met dagverse, lokale producten gewerkt. Zo werkt de Witte Olifant samen met de bakkerij uit het dorp en halen ze asperges van de biologische boerderij Sandur. Een echte aanrader zijn de spareribs, die volgens geheim recept worden bereid. Nergens anders vindt u spareribs die zo mals zijn. Ook voor een kopje koffie met iets lekkers of een borrel op het zonnige, grote terras bent u van harte welkom. Kom gerust eens de dorpse mentaliteit van persoonlijke aandacht en toegankelijkheid ervaren bij de Witte Olifant. Of, zoals Annet Stolte zelf zegt: “We werken vanuit ons hart. Je komt vast ook ver door alles vanuit je hoofd te doen maar de persoonlijke, open benadering staat bij ons voorop.” U vindt het dinercafé in hartje Klazienaveen.

De Witte Olifant | Van Echtenskanaal NZ 600 | 7891 AW Klazienaveen | T. 0591 - 39 47 87 | info@dewitte-olifant.nl | www.dewitte-olifant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *