Een mooie tuin maakt gelukkig

Geplaatst op: 24 november 2017 - Reageren?

Veel mensen zijn absoluut niet tevreden met hun tuin, dus tuingeluk is niet voor iedereen weggelegd. Maar dat is jammer want het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat mensen zich gelukkiger en ook gezonder voelen in een groene omgeving. In een mooie tuin kom je helemaal tot rust, je gaat sneller herstellen van stressvolle situaties.

Al het groen en kleur zorgt er tevens voor dat de biodiversiteit gaat toenemen, dus ook hommels, bijen, vlinders, egels en vogels vinden er hun plek. Een mooie uitdaging voor de hovenier om uw stukje grond ook om te toveren naar een prachtige tuin.

Een mooi aangelegde tuin kan dan ook zeker bijdragen voor uw tuingeluk. Wij als hovenier kunnen zeker een steentje bijdragen om u dat tuingeluk te bezorgen. Door van te voren uw tuinwensen goed te inventariseren, te kijken naar de woonomgeving en te kijken hoe u leeft, gaan we in eerste instantie uw wensen vertalen in een schetsontwerp. In dat ontwerp wordt er rekening gehouden met de hoeveelheid tijd die u aan de tuin wil gaan besteden. Veel van onze opdrachtgevers willen wel een mooi tuin, maar het liefst zonder al te veel werk. Wij kunnen voor uw dan het ideale concept samenstellen, inclusief dat tuingeluk.

Bij het realiseren van het schetsontwerp gaan we er bij voorkeur van uit dat 2/3 deel van de tuin een groene beleving moet zijn. In de tuin moet de verhouding hoge en lage beplanting in balans zijn, de helft van de beplanting moet hoger zijn dan 90 cm. Intiem kunnen zitten is heel belangrijk, de tuin moet een veilig en vrij gevoel geven, hagen en bomen of een begroeide pergola kunnen hiervoor zorgen. En een belangrijk punt is de hoeveelheid tijd, de tuin moet geen blok aan het been zijn betreft het onderhoud. De tuin moet juist energie geven.

Het is de kunst voor ons als hovenier en tuinontwerper onze opdrachtgever goed te adviseren. Onderhoudsvriendelijk hoeft niet te betekenen alles maar te betegelen of een grote grindbak te maken met een boompje in het midden. Het is vaak helemaal niet belangrijk welke tegel je kiest, maar dat er een goede balans ontstaat met het groen Met een uitgekiende beplantingskeuze kun je best een onderhoudsvriendelijke tuin maken, het groen is belangrijker dan steen. Een mooie groene tuin maakt veel gelukkiger en is bewezen gezonder!

Wilt u meer weten wat Snoek Hoveniers voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op.

Snoek Hoveniers | www.snoekgroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *