Bij Sib Hier geniet je van Bites en Grill

Geplaatst op: 23 november 2017 - Reageren?

Het werd eigenlijk wel tijd om voor zichzelf te beginnen. En dat gebeurde ook want Emmen is dit jaar een restaurant rijker. Sindsdien heeft Sibrand Ottema zijn restaurant al behoorlijk op de kaart weten te zetten. Het mooiste is: hij geniet er zelf met volle teugen van.

De doorgewinterde restaurantbezoeker zal de menukaart van ‘Bij Sib’ goed kunnen waarderen. Alle klassiekers en trendfood staan er gewoon op. Lekker van smaak, vlot geserveerd en betaalbaar. Emmen kan trots zijn op deze nieuwe jonge ondernemer in het “uit eten gebeuren” van de stad!‘ik heb in diverse restaurants gewerkt en de goede dingen meegenomen naar Emmen en dat zie je terug in onze uitgebalanceerde kaart. Voor iedere smaak is wat te kiezen en daar houden wij van’’’

Wie Ottema een klein beetje kent, staat eigenlijk helemaal niet verbaast te kijken dat hij ooit een eigen restaurant zou bestieren. Zijn gedrevenheid en passie voor lekker eten, zijn opleiding als kok en de restaurants waar hij allemaal heeft stage gelopen én gewerkt, waren de perfecte ingrediënten voor Ottema om uiteindelijk te starten met zijn eigen restaurant.

‘Bij Sib’, zo heet de zaak en eerlijk is eerlijk, je voelt je ook gelijk thuis! Ottema is kok én gastheer tegelijk. Niet dat hij alle borden persoonlijk naar zijn gasten brengt, het is meer het overzicht dat hij heeft vanuit de open keuken. “ik kan zo mooi zien of onze gasten het naar hun zin hebben. Het is ook prettig om oogcontact te houden. Dat vind ik prettig, want het gaat om de beleving van het gerecht en om het complete plaatje af te maken, ook de sfeer is erg belangrijk”, zegt de jonge ondernemer die het vaak nét even anders doet.

Het interieur van ‘Bij Sib’ is eigentijds hip met een klassiek randje. “Gezelligheid en goed eten, daar gaan we voor. Bovendien is niks te gek. Groepen van 30 personen worden op maat bediend. Als ik het maar een week van tevoren weet. Er kan meer dan de kaart laat zien”.

Bij Sib | Weerdingerstraat 253 A, 7811 CM Emmen | T. 0591 658 022 | www.bijsib.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *