Slaapspecialist Ruud Wortelboer: Goed slapen verandert je leven

Geplaatst op: 27 december 2017 - Reageren?

Tips & trucs voor een kwalitatief goede nachtrust Deze ronde spraken we met RUUD WORTELBOER van de gelijknamige slaapspeciaalzaak uit EMMEN. Wortelboer Beddenspeciaalzaak is een bijna 60 jaar oud Familiebedrijf gespecialiseerd in slaapcomfort.

RUUD WORTELBOER verteld: de afgelopen honderd jaar is de mens zo’n anderhalf uur minder per nacht gaan slapen, een trend die ongetwijfeld te maken heeft dat ons leven steeds jachtiger wordt.Iedereen heeft het tegenwoordig druk terwijl diezelfde dag nog maar steeds uit 24 uur bestaat.Volgens RUUD WORTELBOER is het tijd om iedereen eens even wakker te schudden, om te vertellen hoe vreselijk belangrijk goed slapen is.

In tegenstelling tot vroeger staan slaap en alles wat daarmee samenhangt nu volop in de belangstelling.Daarom volgen hier enkele nuttige tips die bij kunnen dragen aan kwalitatief hoogstaand slapen:
DOEN en LATEN Ga pas naar bed als je moe bent Probeer bij het naar bed gaan alle zorgen van de dag van je af te zetten Doe in bed bij voorkeur niets anders dan slapen,of je voorbereiden op het slapen, dus alleen maar tv kijken en lezen als het om ontspannen gaat. Sta elke morgen op het zelfde tijdstip op Dutjes overdag beletten een goede nachtrust
Slaapproblemen
Volgens RUUD WORTELBOER heeft maar liefst een op de tien Nederlanders slaapproblemen.Dat leidde vorig jaar tot het uitschrijven van niet minder dan 5,44 miljoen recepten voor slaapmiddelen! Dat cijfer wordt meer onthutsend wanneer je weet dat de meeste slaapproblemen te verhelpen zijn.
U bent van harte welkom voor advies bij WORTELBOER BEDDENSPECIAALZAAK, de langstzittende zelfstandige ondernemer aan de Nijbracht.

Checklist aanschaf matras
Ventilatie: Omdat je vanwege transpiratie s’nacht gemiddeld een kwart liter vocht verliest, moet een matras goed vocht kunnen absorberen. Temperatuur: Ook een matras moet eraan bijdragendat je op de juiste temperatuur slaapt.Iedere matras kent wat dat betreft weer andere eigenschappen Hygiëne en onderhoud: Het is wel zo fris als je de tijk van da matras kan wassen of chemisch reinigen.
Checklist aanschaf bodem
Ondersteuning: Kies je voor de veerkracht en het gemak van het draaien op de spiraalbodem, het diepe doorzakken van de boxspring of het individueel instellen van de lattenbodem? Ventilatie: de ene bodem is opener dan de ander en zal dan ook beter ventileren Verstelbaarheid: een verstelbaar bed kan je helpen op de voorbereiding van de slaap Hygiëne en onderhoud: een verstelbaar bed kan omhoog en maakt dus het stofzuigen onder het bed gemakkelijk. Bovendien kun je ook zonder bukken de lakens verschonen Ondersteuning: Kies altijd een kussen in combinatie met een matras en bedbodem. Het kussen moet je hoofd ondersteunen in verschillende houdingen Ventilatie en temperatuur: In een kussen wegzakken is warmer dan “ op “ een kussen liggen Hygiëne en onderhoud: Vergeet een moltonovertrek om je kussen niet!

WORTELBOER BEDDENSPECIAALZAAK | Nijbracht 78, 7821 CA Emmen | T. 0591 - 658 711 | info@ wortelboerbedden.nl | www.wortelboerbedden.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *