Snoek Hoveniers: ‘Een mooie tuin is maatwerk’

Geplaatst op: 1 juli 2017 - Reageren?

Al voor de eerste druk op de bel bij de mensen thuis, hebben we al vaak een indruk wie de bewoners zijn. Toon mij u hof in ik zal zeggen wie u bent is een bekend gezegde. Wat staat er op de vensterbank, is de tuin of woonhuis verzorgd, welk type woonhuis staat er, of welke auto staat er op de oprit. Dit alles zegt al veel over de bewoners.

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek krijgen we al vaak de bevestig van de eerste waarneming. Belangrijk voor het aanleggen van een nieuwe tuin is, dat we eerst de bewoners goed leren kennen alvorens met het eerste schetsontwerp te beginnen. Er moet een klik zijn.

Dus op het moment dat het eerste stuk papier op de tekentafel ligt hebben we al een goed beeld voor welke opdrachtgever wij een droomtuin gaan creëren. Een tuin is dus geen confectie maar maatwerk. Vooraf is er natuurlijk een goede inventarisatie van de tuinwensen opgesteld, wel of geen gazon, een vijver, bloeiende bloemenborders of juist een groene tuin. We krijgen weleens bepaalde tuinwensen waarvan we denken, zou dat wel passen bij deze mensen of is het uit een boekje ? De kunst is dan om daar goed over door te vragen en vaak blijkt dat het toch anders moet. Een rotstuin past niet bij iedereen.

De stijl en vormgeving van het woonhuis speelt ook een belangrijke rol, is het huis modern en strak of is het een jaren dertig huis. De kunst is om de juiste materialisatie te kiezen in de tuin welke aansluit op de materialisatie van het woonhuis. Ook belangrijk is dat de vormgeving van het woonhuis of gebouw aansluit bij de tuin, het raakt met elkaar verweven, de totale compositie moet kloppen. Maar soms kan het ook spannend zijn juist met contrasten te werken, dat verschillende elementen elkaar gaan versterken. Het gaat ook om de juiste verhoudingen in de tuin, de verhouding tussen massa en ruimte, maar zeker ook de verhouding tussen groen en grijs. We streven er vaak naar dat een tuin minimaal 60% een groene uitstraling heeft. Met al deze punten hebben we rekening te houden, pas dan kunnen we een passend ontwerp maken en de tuin aanleggen, zodat onze opdrachtgever kan zeggen, dit is echt onze tuin!

Wat mooi is moet mooi blijven. Daarom is het belangrijk dat er ook een goed onderhoudsplan gemaakt moet worden. Welke bemesting, hoeveel en wanneer? Hoe te snoeien? Ook daar maken we een pasklaar onderhoudsplan van, een werkplan waarin exact staat vermeld wanneer en hoe de tuin moet worden onderhouden.
Wilt u meer weten over wat Snoek Hoveniers voor u kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Snoek hoveniers | Willem Schoutenstraat 12 | 7825 VV Emmen | T. 0591 - 31 57 65 | www.snoekgroep.nl

Comments are closed