Een stappenplan 
Contour like a Kardashian

Geplaatst op: 9 januari 2017 - Reageren?

Toegeven willen we het liever niet. Maar de grootte van het imperium van de Kardashian-familie spreekt boekdelen. Miljoenen fans van over heel de wereld volgen Kim Kardashian en haar zussen op de voet.

Ze wordt gezien als stijlicoon en ook op het gebied van make-up trends heeft de Amerikaanse een behoorlijke vinger in de pap gehad de afgelopen jaren. Zo was ze een van de eersten die de toch wel opmerkelijke trend contouring aan het licht bracht. Contouring is met make-up meer nadruk leggen op uw gezichtsvorm, zoals uw jukbeenderen en kaaklijn. Kardashian brengt op alle highlight-plekken lichte concealer aan. Op alle contour plekken brengt ze een donkere foundation aan. Wie op Youtube de term ‘crazy contouring’ intikt ziet in het resultaat vele gezichtskunstwerken. Wie wil shapen werkt met foundation of concealer in drie verschillende tinten. Na als basis een dagcrème, primer én foundation te hebben aangebracht begint het echte werk pas.

Stap 1: Schaduw aanbrengen
Gebruik een donkere foundation om schaduwen te vormen. De beste plekken om de donkere kleur aan te brengen zijn de slapen, onder de jukbeenderen, langs de neusbrug en naast de kin.

Stap 2: Lichte tinten
Nog voordat u de schaduwen vervaagt, voegt u eerst de lichte tinten toe. De foundation die u hiervoor gebruikt is minimaal één tot twee tinten lichter dan uw eigen huidskleur. De elementen die u in uw gelaat naar voren wilt halen, zoals de jukbeenderen en het wenkbrauwbot, voorziet u van de lichte kleur.

Stap 3: Vervagen
Tijd om alles te vervagen. Met een lichtvochtige spons of een speciale contourkwast begint u met de donkere kleuren en vervolgens gaat u aan de slag met de lichtere delen. Wanneer het eenmaal goed gemengd is fixeert u uw make-up met een poeder.

Als iemand de trend groot heeft gemaakt, dan is het Kim Kardashian wel. Of we haar daar dankbaar voor moeten zijn, daar zijn we op de redactie van INSIDE magazine nog niet helemaal uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *