Stijnis Gouden Sieraden: Sieraden met een verhaal

Geplaatst op: 1 juli 2017 - Reageren?

Op een geheime locatie in Emmen staat een zeer zwaar beveiligde sieradenfabriek. Bas en Wim Stijnis zijn de trotse eigenaren van deze bijzondere fabriek waar jaarlijks honderden kilo’s aan goud, zilver en edelstenen worden omgetoverd in de mooiste sieraden, zoals ringen, armbanden, oorbellen en hangers.

Sinds jaar en dag staat SGS fabriek voor kwaliteit. De afkorting staat voor Stijnis Gouden Sieraden. De sieraden en juwelen die er geproduceerd worden vinden onder andere hun weg in heel Nederland en een deel van België, Canada, Duitsland, Zweden en Noorwegen. Het bekendste merk is Fjory, dat in 400 winkels in Nederland verkrijgbaar is. Fjory, Fjory Exclusive, Dutch Classics en de producten uit de Mori Gold en Silver collectie worden allemaal geproduceerd in de fabriek. Het zijn allemaal hoogstaande producten die met de hand worden gemaakt.

Sinds het voorjaar van 2016 is Mori Diamond erbij gekomen, klassieke en unieke juwelen voor het hogere segment. Bas ontwerpt de sieraden zelf, waarna ze uiteindelijk in de fabriek worden gemaakt. Bas en Wim traden in de voetsporen van hun ouders, die dertig jaar geleden hun juwelierszaak openden aan de Hoofdstraat. Bas en Wim volgden de edelsmidopleiding in Schoonhoven. Beide hebben ze werkervaring opgedaan bij andere zaken, daarna keerden ze terug naar de zaak van hun ouders.
Bas en Wim openden samen een juwelierszaak met een groot atelier in Assen. ‘’We verkochten andere sieraden dan de sieraden die we vaak zagen bij andere juweliers’’, zegt Bas. ‘’We gingen de wereld rond op zoek naar mooie juwelen en edelstenen en maakten steeds meer zelf.’’ Op het moment dat één van de belangrijkste leveranciers van Bas en Wim stopte met de productie van sieraden, besloten de broers de fabriek over te nemen. Dit wilden ze in eerste instantie doen om de eigen winkels te voorzien, maar al snel kwamen ook groothandelaren langs die geïnteresseerd waren.

Inmiddels werken er 12 mensen in de fabriek en zijn er 3 vertegenwoordigers dagelijks op pad. In de fabriek in Emmen staan de beste machines die persen, walsen, borstelen, buigen, draaien, polijsten en meer. Vader Chris werkt nog dagelijks mee in de fabriek. Hij houdt zich onder andere bezig met het verstellen van sieraden, het vermaken, veranderen en restaureren. Wim houdt zich het liefst bezig met de grove productie en Bas houdt van het ontwerpen en verkopen van zijn collectie.

Het grootste succes hebben Bas en Wim te danken aan de combinatie van juwelierszaken, een fabriek en een groothandel. Er wordt rechtstreeks aan winkels geleverd en klanten kunnen snel worden geholpen. SGS werkt daarnaast alleen met goedgekeurde materialen. Het team van zeer vakkundige goudsmeden zorgt in de fabriek voor een uitmuntende collectie sieraden.

 

Juwelier Stijnis | Hoofdstraat 15 | 77811 EM Emmen | T. 0591 - 64 01 57 | www.juwelierwinkel.nl

Comments are closed