Tattoo kunst

Geplaatst op: 30 juni 2017 - Reageren?

Steeds meer mensen laten een tattoo zetten. Bij tattoos geldt vaak: je vindt het gaaf, of juist helemaal niet. Wat de één prachtig vindt, is iets waar een ander volledig van huivert. Tattoos zijn permanente lichaamsversieringen en dus is het belangrijk dat je een tattoo laat zetten waar je volledig achter staat.

De grootte, het ontwerp en de plek van je tatoeage zeggen enorm veel over je persoonlijkheid. Zo laat de ‘sleeve’ zien dat je een krachtig en zelfverzekerd persoon bent met het motto: ‘niet denken, maar doen.’ Het portret van een geliefde of familielid laat zien dat je een bezorgd type bent die veel om naasten geeft, oftewel ‘geluk begint pas als je het met anderen kunt delen.’

Veel mensen laten een tattoo zetten, omdat het een speciale betekenis heeft. Bijvoorbeeld als symbool voor een overleden familielid, ziekte of andere bepaalde gebeurtenis uit die periode. Daarnaast zijn er ook mensen die een tattoo nemen om op te vallen of om een statement te maken. Het komt geregeld voor dat het niet bij één tattoo blijft. Het zetten van een tattoo kan een verslavende werking hebben. De adrenaline die vrijkomt zorgt voor een kick en dit kan een reden zijn om meerdere tattoos te laten zetten.

De wereld van de tattoo verandert met de dag. Nieuwe stijlen, betere technieken en uitdagender werk. Bij NozemTattoo in Emmen ben je aan het juiste adres als het om deze punten gaat. Wilco Scheve, eigenaar van NozemTattoo, streeft altijd naar verbetering, zowel in het werk als in het materiaal. Daarbij staan hygiëne en veiligheid voorop. Zo wordt er sinds kort met nieuwe, geluidloze machines gewerkt, welke ook veel lichter zijn dan de oudere machines.
De locatie en werkwijze bij NozemTattoo voldoet aan alle hygiëne richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid, ook is er een vergunning afgegeven door de GGD om te mogen tatoeëren.

De favoriete stijlen van het NozemTeam zijn:
1. Surrealisme: bovennatuurlijk, stijgt boven de werkelijkheid uit, fantasie;
2. Photorealisme: De werkelijkheid wordt op een zeer realistische en neutrale manier weergegeven;
3. Watercolor: techniek waarbij het lijkt alsof de tattoo geschilderd is;
4. Trash Polka: uitgevoerde collage met een combinatie van natuurlijke, foto-realistische elementen en geometrische afbeeldingen en letters;
5. Old school: tattoo stijl van de beginjaren, waarin gebruikt wordt gemaakt van stevige lijnen, felle kleuren en eenvoudige afbeeldingen;
6. Illustration: getekende tattoo;
7. Dots&Lines: kunstvorm waarbij een tekening wordt opgebouwd uit ongemengde stippen (dots) die zeer dicht naast elkaar gezet worden en lijnen in allerlei soorten en maten.

Iedere tattoo artiest heeft zijn of haar eigen stijl. Dat houdt in dat het design dat jij voor ogen hebt altijd door de artiest eigen wordt gemaakt. De tattoo wereld is aan het digitaliseren. Bij NozemTattoo tekenen ze elk design na op de computer. Zo is ieder design uniek!

Tattoos zijn al lange tijd een bekende kunstvorm. Het valt ook wel onder de term ‘body art.’ Vroeger werd een tattoo gezet als statussymbool, maar tegenwoordig zijn tattoos meer een fashion statement die individualiteit symboliseren. Bij NozemTattoo word je daarom goed geadviseerd over de plek van je tattoo.

Wil je meer tattoo inspiratie? Kijk op www.nozembarbers.nl/tattoo en schroom niet om contact op te nemen. Het NozemTeam adviseert je graag!

Zes slimme tips voor een succesvol tattooresultaat
1. Weet wat je wilt; gun jezelf de tijd om een design te kiezen wat bij jouw past. Als je zomaar iets kiest is de kans groot dat je later spijt krijgt.
2. Bedenk of een tattoo bij je past; past de tattoo bij je zoals jij ‘m zou willen dragen? Een tattoo kun je niet afdoen, zoals sieraden, dus het wordt een deel van je persoonlijkheid.
3. De perfecte tattoo artiest is niet op zoek naar jou; iedere tattoo artiest heeft een eigen stijl en specialiteit. Ga op zoek naar een artiest die qua stijl aansluit bij jouw wensen.
4. Bedenk van tevoren op welk lichaamsdeel je de tattoo laat zetten. Is de plek wel zo handig als je kijkt naar je baan bijvoorbeeld?
5. Beknibbel niet op de centen; een tattoo heb je voor de rest van je leven en kun je niet over doen. Bespaar dus niet op een tattoo en ga op zoek naar een goede artiest en een mooi ontwerp.

Comments are closed