VBO Makelaar Ton Meijer vindt klanten helpen met vervullen woonwens het mooiste wat er bestaat

Geplaatst op: 22 november 2017 - Reageren?

VBO Makelaar Ton Meijer vindt klanten helpen met vervullen woonwens het mooiste wat er bestaatHet is niet gemakkelijk om tijd in de agenda van Ton Meijer te vinden. Hij vliegt in z’n rol als gerenommeerde makelaar van hot naar her. ‘Maar’, zo zegt hij op vrolijke toon, ‘ik vind dat helemaal niet erg, want ik heb het mooiste beroep ter wereld.’

Kost al dat vliegwerk niet heel veel kracht? Volgens de makelaar uit Emmen valt dat mee. ‘Als je iets leuk vindt om te doen, dan gaat het je gemakkelijk af.’ Ik vind het namelijk geweldig om mensen bij te staan en hun woonwens te realiseren.’

Meijer is niet altijd makelaar geweest. Hij heeft een verleden in de glasindustrie, maar door reorganisaties kwam zijn baan te vervallen. Een vriend van Meijer attendeerde hem op de makelaardij. Hij was gelijk om. ‘Maar eigenlijk was ik altijd al gek op huizen en architectuur.’ Na z’n opleiding tot makelaar sloot Meijer zich aan bij RE/MAX, een franchise voor makelaars. ‘Dat ging goed tot de economische crisis uitbrak. In 2009 sloot het kantoor in Emmen. Ik kon kiezen: stoppen of zelfstandig doorgaan. Ik vond het vak te leuk om op te geven en besloot om door te gaan.’ En zo ontstond het kantoor dat onder de naam VBO Makelaar Ton Meijer verder ging.

‘Tegenwoordig ben ik bij de VBO aangesloten, een landelijke brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. Mijn kantoor is aan huis en dat werkt prima. Ik ben actief in geheel de gemeente Emmen en richt mij op de aan- en verkoop van particuliere woningen. Daarbij heb ik een missie: ik wil meer zijn dan een makelaar!’

Vertrouwenspersoon
‘Ik wil een adviseur, vertrouwenspersoon en belangenbehartiger zijn. Zo heb ik korte lijntjes naar diverse bedrijven. Wil je bijvoorbeeld zonnepanelen op je nieuw gekochte woning? Geen probleem. Wil je een compleet nieuwe badkamer? Ik ken een goed bedrijf. Ik streef er elke dag naar om een full-service makelaar te zijn.’
Toch doet Ton Meijer het allemaal alleen. De woningman beschouwt dat niet als een obstakel. ‘Ik zie dat juist als een voordeel! Zo zijn de lijntjes kort. Mijn klanten krijgen altijd mij aan de lijn. Zo is het persoonlijk en dat vind ik belangrijk.’ Wat Meijer ook hoog in het vaandel heeft, is kennis van zaken. Al blaast hij daarover niet hoog van de toren. ‘Ik verdiep me goed in de dossiers. Zo vraag ik informatie op bij het Kadaster, bestudeer alles grondig en analyseer de gegevens haarfijn. Zodoende kan ik mijn klanten het advies geven dat zij verdienen.’

Zo geeft Meijer na het eerste bezoek bij nieuwe klanten niet gelijk zijn inschatting van de verkoopprijs van het huis. ‘We slapen er eerst een nachtje over. Ik laat het dan bezinken en kom de dag erna met het bedrag. Ik neem dan alles met de klanten door en geef helder uitleg over de kosten. Zo zijn er voor hen geen addertjes onder het gras.’
Wat Ton Meijer kenmerkt, is zijn enthousiasme voor het vak en de wens om zijn klanten van A tot Z te helpen. ‘Dat geeft veel voldoening. Zeker in de huidige markt is het van groot belang om een vakman aan je zijde te hebben bij zoiets belangrijks als de aan- of verkoop van een huis.

Belt u mij om een kennismakings-kopje koffie af te spreken? Ik verheug me erop.
Telefoon: 06-28967898, info@vbomakelaartonmeijer.nl.

 

VBO Makelaar Ton Meijer | Rietgans 5, 7827 SP Emmen | T. 06 - 28 96 78 98 | info@vbomakelaartonmeijer.nl | www.vbomakelaartonmeijer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *