Verruil uw 
wintermuts
 voor een hoed
Geplaatst op: 26 december 2016 - Reageren?

Mode is vaak een combinatie van vintage elementen gecombineerd met nieuw 
materiaalgebruik en andere productietechnieken. Hoeden zijn daar het 
perfecte voorbeeld van. Jarenlang gold voor dames: zonder hoed is zij niet gekleed. Ook in de najaarsmode van 2016 zijn hoeden een absolute must have.

De vraag waar veel vrouwen mee worstelen is: wanneer draag je nou een hoed en hoe draag je een hoed zonder je overdressed te voelen? Een dame met een hoed trekt ook anno 2016 nog de aandacht. Dat is precies het punt van veel hoedendragers: gezien worden. Met een hoed kunt u benadrukken hoe eigenzinnig en stijlvol u bent. De hoed is inmiddels een onmisbare accessoire geworden, ook voor de dames met iets minder lef.

Het geeft uw outfit die simpele twist die het soms net even nodig heeft. Laat u zich niet aanpraten dat u geen ‘hoedengezicht’ zou hebben, niet elke hoed zal goed bij uw gezichtsvorm staan maar zoals zo vaak moet u simpelweg de juiste zien te vinden. Dames met een hartvormig of ovaal gezicht hebben geluk want zij kunnen kiezen uit vrijwel alle modellen, de meeste hoeden zullen goed staan. Heeft u een vierkant gezicht, dan kunt u uw gezicht ronder laten lijken met een ronde hoed. Andersom kunnen dames met een rond gezicht het beste gaan voor een groot exemplaar of een schuin model dat als een sluier rond het gezicht valt.

Als we naar de catwalktrends voor dit najaar kijken, geldt: hoe gekker, hoe beter. In de shows van de grote designers droegen de modellen de mafste hoofddeksels. Op de catwalk worden hoeden met name gepresenteerd als ‘outerwear’ ter vervanging van een wintermuts. Maar menig hoedenliefhebber kiest ervoor een hoed te combineren met een gewone outfit. Er zijn zomerse en winterse hoofddeksels. Deze winter kunt u het beste kiezen voor een hippe vilten of wollen variant. Met een hoed steelt u de show en creëert u in een handomdraai een effortless look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *