Welcome to 
the urban jungle

Geplaatst op: 9 januari 2017 - Reageren?Dé interieurtrend van 2016/2017 is botanisch wonen. Deze groene trend wordt ook wel ‘urban jungle’ genoemd. Planten en bloemen spelen een hele belangrijke rol. Groen, groener, groenst: het mag weer.

Groen in huis zorgt voor de échte finishing touch van uw interieur. Botanisch wonen vindt u met name terug in het gebruik van veel planten. Vetplanten, cactussen, varens: vooral de echt groene planten komen in een urban jungle goed tot hun recht. U kunt een mix maken van grote en kleine planten en deze bij elkaar in een groepje zetten op een speciaal daarvoor bestemd bijzettafeltje. Zo haalt u buiten naar binnen en creëert u een klein mini-tuintje. Heeft u daar geen ruimte voor, dan zijn plantenhangers een ideale en moderne oplossing.

Vrees niet, u heeft namelijk geen groene vingers nodig om deze trend te kunnen toepassen in uw interieur. Naast het gebruik van veel echte planten komen er veel andere natuurelementen terug in deze trend. Zo zien we veel posters met botanische prints van bloemen en planten. De tekeningen hebben een biologisch wetenschappelijke insteek alsof ze rechtstreeks uit een biologielokaal van vroeger komen. Naast bloemen en planten zijn ook dieren goed vertegenwoordigd. Insecten als libellen en vlinders worden ingelijst of afgedrukt op kussens. En de botanische trend zien we terug in veel meer accessoires, doorgaans accessoires met een verweerde look die eruitzien alsof ze jarenlang buiten hebben gestaan. Terracottapotjes of apothekersflessen zijn hier een voorbeeld van.

Wilt u het echt groots aanpakken dan kunt u kiezen voor geprinte stoffen met natuurlijke elementen of vormen. U kunt denken aan een ouderwets bloemengordijn maar dan helemaal passend in het tijdsbeeld van nu. Een groene muur of een opvallend tropisch behang brengen uw huis ook in botanische sferen. Het fijne aan deze trend is dat het in elk interieur is toe te passen. Wanneer u een Scandinavisch interieur heeft, kunt u de trend in huis brengen door voor grafische prints in combinatie met grote planten te kiezen, terwijl u in een meer eclectisch interieur aan de slag kunt gaan met een mix van prints in diverse kleuren. U kunt volop experimenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *