Without struggle there is no progress Denken in oplossingen

Geplaatst op: 30 december 2017 - Reageren?

Hoe pakt een topsporter met een enorm talent zijn/haar leven weer op na een blessure met enorme gevolgen en dagelijkse pijnen? Waarschijnlijk met dezelfde discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen waarmee de sporter uiteindelijk een topsporter is geworden. Devi Sentrop uit Emmen heeft het aan den lijve ondervonden en geeft een kijkje in zijn leven na het uiteenvallen van zijn grote droom. Hoe pak je dan de draad weer op?

Carrière
Een mooie carrière als professioneel wakeboarder lag voor de bijna 22-jarige Devi Sentrop in het verschiet. Al jong werd hij Nederlands kampioen en won hij een internationale prestigieuze wedstrijd. Mooie sponsorcontracten en vele buitenlandse reizen vielen hem ten deel. Tevens vertegenwoordigde hij het Nederlands team. Kort voor vertrek naar de Filipijnen waar Devi het WK zou varen sloeg het noodlot toe. Tijdens een training liep hij een knieblessure op waaraan hij geopereerd moest worden. Zes weken later stond Devi weer op het water. Hij won de Zero Gravity in Assen en was weer terug. Drie maanden later begaf zijn andere knie het maar weer vocht hij zich terug naar de top. In 2015, tijdens een Nederlandse selectietraining schoot het Devi in zijn rug. Wat redelijk onschuldig leek bleek een enorm probleem en tevens het eind van zijn sportieve carrière. Devi bleek een dubbele hernia te hebben. Hij heeft in een lange periode meerdere specialisten geraadpleegd. Deze specialisten waren het over één ding eens, een operatie was uitgesloten vanwege de hoge risico’s. Ondertussen had hij iedere dag hevige pijnen waardoor hij niet kon doen wat hij wilde doen en niet kon zijn wie hij wilde zijn. School was moeilijk, sporten onmogelijk en een sociaal leven niet te doen.

Dr. Björn Mulder
Devi kreeg bij medische specialisten verschillende dingen te horen. Hij had sterk het idee dat hij aan zijn lot werd overgelaten. Na een, voor hem, moeilijke periode krabbelde hij op en ging zelf op onderzoek uit. Met behulp van internet heeft Devi naar diverse mogelijkheden gezocht. Wat was er mogelijk en hoe kom ik van de pijn af? Dit waren voor Devi essentiële vragen waarop hij antwoorden zocht. Uiteindelijk kwam Devi terecht in het westen van het land bij Dr. Björn Mulder, arts voor orthopedische geneeskunde. Deze jonge arts behaalde zijn artsendiploma aan de Erasmus universiteit te Rotterdam. Hij was al vroeg geïnteresseerd in het bewegingsapparaat. Dr. Björn Mulder startte de rug- en gewrichtskliniek met het doel om de meest moderne, evidence-based, veilige en effectieve behandelingen te kunnen toepassen met het oog op de laatste ontwikkelingen.

Prp Behandeling
Samen met dr. Mulder startte Devi in de kliniek van dr. Mulder in Dordrecht de vrij nieuwe, nog relatief onbekende PRP behandelingen. PRP staat voor Platelet Rich Plasma of ACP genoemd. Het is een regeneratieve injectie therapie die gebruikt maakt van lichaamseigen genezingscapaciteiten het eigen bloed om beschadigde of pijnlijke pezen, ligamenten, gewrichten of wervelkolom te herstellen.
Bij de PRP behandeling wordt het eigen bloed afgenomen en vervolgens gecentrifugeerd. Door het centrifugeren ontstaan er 2 lagen in het bloed: de onderste laag met rode bloedcellen en de bovenste lichtgele laag met plasma. De scheidingslijn tussen deze twee lagen is het bruikbare deel van het bloed en zit vol met bloedplaatjes (reparatiecellen, in het Engels: platelets) en groeifactoren. Bloedplaatjes zijn bloedcellen die groeifactoren maken om herstel van weefsel te stimuleren en genezing te bevorderen. Als we een geconcentreerd mengsel van deze cellen in een pijnlijke pees, gewricht of ligament injecteren kunnen we de lichaamseigen genezingsreactie sterk stimuleren om beschadiging en de pijn te genezen. In het geval van Devi wordt deze laag geïnjecteerd onder in de rug ter hoogte van het beschadigde weefsel. Na een aantal behandelingen is er goed resultaat te vernemen. Inmiddels kan Sentrop zijn dag pijnvrij doorkomen. Door middel van fysieke trainingen wordt er aan verder herstel nog gewerkt.
PRP is een uiterst veilige behandeling. Er zijn nagenoeg geen bijwerkingen of complicaties omdat we bestanddelen van uw eigen bloed gebruiken. Zoals bij elke injectie is er een kans op napijn en een uiterst minimale kans op infectie. Voor meer informatie over deze behandeling kunt u kijken op der website van dokter Björn Mulder: www.doktermulder.nl

IVITAMINS
Inmiddels is Devi Sentrop er van overtuigd dat het lichaam een groot eigen genezingsvermogen heeft. Topsport vraagt enorm veel van een lichaam en hiervoor zijn de juiste vitamines, mineralen en aminozuren nodig. Vandaag de dag wordt het steeds moeilijker om dit uit het dagelijks voedsel te verkrijgen. Ons hedendaags voedsel wordt op steeds meer verschillen manieren bewerkt en bevat steeds minder de voedingstoffen die nodig zijn om het lichaam gezond te houden en eventueel herstel te bevorderen.
Dit heeft Devi aan het denken gezet. Hij wil met name sporters helpen aan een natuurlijk voedingssupplement. In combinatie met de juiste voeding en online coaching wil Sentrop proberen te voorkomen wat hemzelf is overkomen. Medio 2018 wil hij van start gaan met zijn bedrijf IVITAMINS. Zijn voedingssupplement is niet alleen goed voor de mens maar draagt ook bij aan een schoner milieu door middel van een milieuvriendelijke verpakking. Voor meer informatie kunt u altijd een bericht sturen naar devi@ivitamins.nl

Voor Devi is inmiddels wel duidelijk dat de reguliere geneeskunde niet altijd de juiste oplossing is voor sommige problemen, uiteraard uitzonderingen daargelaten. Uitgebalanceerde vitamines, mineralen en aminozuren kunnen ertoe bijdragen dat veel verstoringen in het lichaam kunnen worden opgelost. Het is zeker de moeite waard om bij lichamelijke klachten het probleem aan te pakken en niet alleen de symptomen te bestrijden door middel van medicatie.

Sentrop is ervan overtuigd dat het lichaam een groot eigen herstellend vermogen heeft mits het de juiste voeding en supplementen toegediend krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *