Het wordt een smakelijke zomer

Geplaatst op: 26 mei 2016 - Reageren?

Anno 2016 zijn de zogenaamde foodtrucks, een soort rijdende restaurants, niet meer weg te denken op een festival of fair. Het festivalpubliek neemt simpelweg geen genoegen meer met patat, poffertjes of een pizzapunt. De foodtrucks zijn ware publiekstrekkers en de foodfestivals zijn dan ook razend populair.

Een keuken op wielen, het is een fenomeen dat een tijdje geleden is overgewaaid vanuit Amerika. In steden als San Francisco, New York en Los Angeles zijn deze mobiele street food keukens al jaren een begrip. Wie dan denkt aan de bekende hotdog- en hamburgerkramen, heeft het mis. Foodtrucks specialiseren zich vaak op één gerecht of één keuken en het is vaak dé manier om te experimenteren met nieuwe producten. De afgelopen jaren heeft het aanbod zich uitgebreid tot gerechten uit culturen over de hele wereld.

De trucks zijn vaak te vinden op muziekfestivals als ondersteuning voor de hongerige menigte maar tegenwoordig worden er steeds vaker festivals georganiseerd speciaal voor deze bijzondere food trucks. Op festivals door het hele land vindt u een enorme diversiteit aan verschillende trucks, de een nog mooier dan de ander. Het zijn kleurrijke bussen, caravans, bakfietsen en vrachtwagens, die allemaal iets anders bieden: van biologische frieten tot fruitijsjes en van crêpes tot speciaalbieren. De trend van biologisch en lokaal eten in de restaurantwereld heeft ook de Street food-business veroverd. Op food festivals staan authentieke, ambachtelijke en eerlijke producten centraal. Gerechten worden voor uw neus bereidt en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen aan de chefs, die hun gerechten met liefde maken.

Al doet de naam ‘food festival’ anders vermoeden, een food festival draait om veel meer dan eten alleen. Deelnemers en bezoekers zijn van alle leeftijden, met diverse culturele achtergronden. De mobiele keukens vormen de basis van het evenement maar naast eten en drinken staat live muziek en theater in veel gevallen ook centraal. Food festivals brengen mensen dus op zowel culinair als cultureel gebied samen. Vrijwel elk weekend kunt u ergens in Nederland een Food Festival bezoeken. Waar de mobiele keukens eerst alleen in de Randstad opdoken, wordt nu ook langzaam maar zeker de rest van Nederland veroverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *